Dnia 16 marca br., w ramach udziału w V Edycji Ogólnopolskiego Konkursu „Aktywna szkoła – aktywny uczeń”, została zorganizowana Uczta Zdrowego Śniadania. Celem podjętego przedsięwzięcia było kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych.
Tego dnia, od wczesnego rana w naszej szkole, rozchodził się zapach zielonego ogródka. Pachniało cebulką, szczypiorkiem, pomidorem i ogórkiem. Wszyscy z niecierpliwością wyczekiwali Uczty Śniadaniowej.
Kolorowe bułki z wędliną, białym serem oraz z warzywami, przyozdobione kiełkami – były smaczne i zdrowe. Natomiast witaminy dodały nam nie tylko siły, ale i blasku słońca!
Cieszymy się, że mogliśmy po raz kolejny w naszej szkole zorganizować dzień zdrowego śniadania, na które zaprosiliśmy uczestników Międzyszkolnego Konkursu Piosenki Dziecięcej i Młodzieżowej.
Uczta Zdrowego Śniadania została zorganizowana z inicjatywy pedagoga szkolnego, Lidii Jędryczki, we współpracy z uczennicami Szkoły Przysposabiającej do Pracy: Justyną Porzucek i Małgorzatą Szalkowską oraz nauczycielami: Anetą Balcerzak, Danutą Owczarek – Marcinkowską, Katarzyną Kowaluk, Katarzyną Kordiak, Marią Wielogórską, wychowawcą Katarzyną Kasprzak – Trzcińską oraz pielęgniarką szkolną Marią Cymbalistą. .