W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, tradycyjnie już w naszej szkole, zorganizowaliśmy Dzień Zdrowego Śniadania pod ogólnopolskim hasłem: „ŚNIADANIE DAJE MOC”.
play youtube,
play youtube,
xvideos,
xhamster,
xvideos,
xporn,
hentai,
xnxx,
sex việt,
Capital one.com,
Hentai haven,
henti,
Tamaño hoja carta,
sex viet,
Petro yuan,
xinh,
Translate to irish gaelic,
youpor,
jav Sex,
porn,
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania obchodzony jest w listopadzie. Organizują go wspólnie od 2007 r. Komisja Europejska oraz Euro – Taques (ET)- organizacja zrzeszająca szefów kuchni z całej Europy.
W tym dniu, 8 listopada br., dbając o prawidłowe nawyki żywieniowe, spotkaliśmy się przy stole, aby przygotować zdrowy posiłek.
Na stołach znalazły się: razowe bułki z wędliną, białym serem oraz z warzywami, jak również aromatyczna herbata z witaminami. A całość posiłku została wzbogacona orzeźwiającym kiwi. Ponadto uczniowie mieli możliwość zapoznać się z 12 zasadami zdrowego odżywiania, opracowanymi przez Instytut Matki i Dziecka. Wspólnie przygotowane śniadanie było smaczne, zdrowe i kolorowe.
Wiemy, ze najważniejsze życiowe przykazanie – to jeść codziennie zdrowe śniadanie,
bo tylko wtedy do nauki, zabawy siły będziemy mieli bez liku.
Akcja zdrowego śniadania została zorganizowana z inicjatywy pedagog szkolnej we współpracy z uczniami ze Szkoły Przysposabiającej do Pracy: Małgorzatą Szalkowską, Markiem Czają oraz z pp. Wiesławą Stuczyk, Danutą Owczarek – Marcinkowską, Katarzyną Kordiak, Katarzyną Bursztyńską, Edytą Oczek, a także pielęgniarką szkolną – Marią Cymbalistą.
Cieszymy się, że po raz kolejny wspólnie mogliśmy zasiąść do Jesiennej Uczty Śniadaniowej. Z niecierpliwością oczekujemy Zimowej Uczty Śniadaniowej.
Lidia Jędryczka- pedagog szkolna