Wiosenna uczta zdrowego śniadania 2019

26 marca br. została zorganizowana Wiosenna Uczta Zdrowego Śniadania. Celem podjętego przedsięwzięcia było kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych.

Tego dnia, od samego rana w szkole rozchodził się zapach zielonego ogródka – pachniało nowalijkami i wiosną.

Wszyscy z niecierpliwością oczekiwali śniadaniowej uczty. Bułki z wędliną, białym serem, warzywami,  przyozdobione papryką i  sałatą oraz  szczypiorkiem były kolorowe, smaczne i zdrowe.

Uczta śniadaniowa została zorganizowana przez pedagoga szkolnego Lidię Jędryczkę i zrealizowana we współpracy z uczennicami klasy III Zasadniczej Szkoły Zawodowej: Klaudią Dąbrowską i Klaudią Paluszkiewicz oraz z nauczycielami: Danutą Owczarek – Marcinkowską, Anetą Balcerzak, Wiesławą Stuczyk, Lidią Kochan, a także z pielęgniarką szkolną Marią Cymbalistą.

 

       

                                                                                                                                                       Lidia Jędryczka

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.