26 marca br. została zorganizowana Wiosenna Uczta Zdrowego Śniadania. Celem podjętego przedsięwzięcia było kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych.
Tego dnia, od samego rana w szkole rozchodził się zapach zielonego ogródka – pachniało nowalijkami i wiosną.
Wszyscy z niecierpliwością oczekiwali śniadaniowej uczty. Bułki z wędliną, białym serem, warzywami, przyozdobione papryką i sałatą oraz szczypiorkiem były kolorowe, smaczne i zdrowe.
Uczta śniadaniowa została zorganizowana przez pedagoga szkolnego Lidię Jędryczkę i zrealizowana we współpracy z uczennicami klasy III Zasadniczej Szkoły Zawodowej: Klaudią Dąbrowską i Klaudią Paluszkiewicz oraz z nauczycielami: Danutą Owczarek – Marcinkowską, Anetą Balcerzak, Wiesławą Stuczyk, Lidią Kochan, a także z pielęgniarką szkolną Marią Cymbalistą.
Lidia Jędryczka