,REHABILITACJA 25 PLUS”

,,Trening zdrowego żywienia”

W ramach realizacji wsparcia 4 ,,Trening zdrowego żywienia”, uczestnicy programu ,,Rehabilitacja 25 plus” smażyli pączki. Celem wsparcia jest miedzy innymi zwiększenie samodzielności w wykonywaniu  czynności  kulinarnych. 

Absolwenci  przygotowali ciasto według przepisu. Po jego wyrośnięciu przystąpili  do formowania  a następnie smażenia pączków. Usmażone już  pączki z nadzieniem  owocowym posypano cukrem pudrem. Atmosfera w kuchni była wesoła, pełna współpracy i zadowolenia. 

Wspólnie przygotowane  pączki były doskonałą okazją  rozwijania umiejętności korzystania z przepisu kulinarnego, kształtowania nawyku bieżącego sprzątania stanowiska pracy, a także  estetycznego nakrywania do stołu.  

Najprzyjemniejszym etapem zajęć była degustacja.  Pączki wyszły przepyszne!

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.