Pieczenie ciast to przyjemne i smakowite zajęcie, dlatego 23.10.2019 r. wychowankowie grup I i II, wcielili się w rolę cukierników i postanowili upiec szarlotkę. Zanim przystąpiliśmy do przygotowania ciasta wszyscy zadbali o higienę rąk oraz produktów potrzebnych do szarlotki.
Wychowankowie ochoczo i z pełnym zaangażowaniem zabrali się do pracy: dokładnie odmierzyli składniki, energicznie wyrobili ciasto oraz obrali i pocięli jabłka. Przygotowane ciasto powędrowało na blasze do piekarnika na długie 60 minut. Dookoła rozchodził się niezmiernie apetyczny i cynamonowy zapach. Czas nieco dłużył się, gdy ciasto stygło, ale w końcu nastąpiła oczekiwana degustacja. Szarlotka wyszła nam pyszna!
Wychowankowie podczas zajęć mieli okazję nie tylko doskonalić swoje umiejętności kulinarne, ale rozwijali również współpracę w zespole oraz ćwiczyli cierpliwości i wytrwałości.
Zajęcia kulinarne odbywały się pod czujnym okiem pp. Marty Białobrzewskiej, Anny Gustaw i Agnieszki Kujawy.